2014. október 30., csütörtök

1. Acne




1997-ben Az Acne Studios egyik alapítótársa, Jonny Johansson 100 darab farmerndrágot alkotott meg. A farmereket be be nem szegett farmervászonból, piros öltéssel varrta meg, majd ezt a merész alkotást barátainak és családtagjainak osztogatta el, ajándékba. Ma erre az évszámra tekintünk úgy, mint az Acne Studios ruházati ágának megalapítására. A divatcég ma is folyamatosan foglalkozik tervezéssel, piacra dobással, és a divatcikkek (többek között a farmerek) világszintű terjesztésével.



Jonny Johansson





Az Acne üzletei nem közönséges butikok. Sokkal közelebb állnak egy stúdió világához, hiszen az üzletek kialakításánál arra törekszenek, hogy a működő űr munkáját jelenítsék meg. Világszerte 8 országban vannak jelen, 21 stúdióval. A legismertebbek ezek közül Európában találhatók: Stockholm, Gothenburg,Párizs, London, Hamburg, Berlin, Amsterdam, Koppenhága és Oslo. De jelen vannak New York-ban is. Az Acne stockholmi bázisának, a Norrmalmstorgnak az érdekessége, hogy itt alkotódott meg a Stockholm-szindróma pszichológiai fogalma. Az eset 1973-ban történt, amikor egy helyi bankrablás túszai barátságosan kezdtek viszonyulni a rablókhoz.


Őszi/Téli kollekció 2009/10


Acne Paper
A hagyományos és vizuális divatkampányok és kommunikációs csatornák nem tartoznak az Acne Studios eszközei közé. Ehelyett saját tulajdonú kiadó ágazatát használja. Ez az Acne Paper, a divatcég fiatal magazinja. A magazin főként a művészet, divat, fotózás, tervezés, építészet és kultúra tudományterületeivel foglalkozik. Minden tudományterület egy fő elv köré rendeződik, amit válogatott szakértők alakítanak, elemeznek, járnak körbe-természetesen saját szakértelmüknek megfelelően egymással kooperálva.

                                                         
                                                              Tavaszi/Nyári kollekció 2015


                                 
Acne reklám(részlet)


Tavaszi/nyári kollekció 2009
                                                                          




 A Videóról bővebben

Pima Pamut:Egyre többen kedvelik a még viszonylag drága, de nagyon puha, kellemes tapintású mégis erős pima pamutot. Értékes perui pamut, amelyet gyakran kézzel tépdesik, de máshol (több helyen is) a finom egyiptomi hosszabb szálú, rugalmasabb pamut. Ideális zoknik és férfi felső ruházat (rövidujjú és hosszúujjú pólók). Ez egy nagyon tartós pamut, így az 50%-kal magasabb ár meg tud térülni. Amerikában, Ausztráliában is készítenek ilyet, 1910 óta ismert.
Jonny Johansson irodája








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése