2014. október 30., csütörtök

4.Alexander Wang



Alexander Wang 1983-ban született San Franciscio-ban. Szülei Taiwani származású Amerikaiak. Fiatal korában részt vett nyári design programokon. 



Alexander Wang
18 évesen költözött New Yorkba, hogy divattervezést tanulhasson a híres Parsons The New School for Design- ban. Miután 2007-ben a második évében ott hagyta az iskolát, bemutatta első saját nevével ellátott női ready-to-wear kollekcióját. A márka, menő külvárosi stílust testesít meg, amely a 90-es évek divatjából, a francia eleganciából és a rock grunge stílusjegyeiből inspirálódik – kollekcióinak védjegye hanyag városi sikk. 
Wang 2009-ben alapította meg második, hétköznapibb ruhákat- leginkább patinásított pamut pólókat, topokat és pólóruhákat – áruló, T by Alexander Wang néven futó márkáját. Szintén ekkor hozta létre önálló cipő és kiegészítő kollekcióját is.
2008-ban elnyerte a CFDA és a Vogue Fashion Fund közös díját ez a kitüntetés 200 000$-os pénzjutalommal jár együtt melynek célja, hogy a fiatal tervezők üzleti lehetőségeit segítse. 


2009-es kampány







Wang leginkább határozott vonalvezetésű férfias jegyekkel rendelkező tervezői stílusáról ismert. Miután 2008-as őszi téli kollekciójában a fekete volt az uralkodó szín, 2009-es tavaszi kollekciójában az olyan színek domináltak, mint például a narancssárga, a levendula, égkék és az élénk rózsaszín ezt a látványos változás lényegében Wang válasza volt az egysíkú színhasználat miatti kritikákra „Színeket akartak, színeket kaptak”. Habár a későbbiekben visszatért a fekete alapanyagok nagymértékű használatához, szabász tehetségért rengeteg elismerést kapott.


                                                                       2009-es kampány


                         2009-es kampány video


                                                                      2012 Tél, Kampány

2012 Tél New York

  Napjainkban:                                                                                  


Fall 2014

Fall 2014

Fall 2014
Fall 2014

H&M Világa

https://www.youtube.com/watch?v=A4_49jlrMoQ
                                                               2014.október H&M
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése