2014. november 24., hétfő

16. Christian Louboutin




1964-ben született Párizsban. Négy lánytestvére van, édesapja ács. Állítólag gyerekként sokat lógott az iskolából azért, hogy a klubokban dolgozó revütáncosokat figyelje. Elbűvölték a kosztümök, a cipők magas sarka, a lányok viselkedése.




1979-ben az utcán sétálgatva észrevett egy feliratot, amely a turistáknak szólt, és arra kérte a hölgyeket, hogy ne karcolják össze cipőikkel egy múzeum (Museum of Oceanic Art) faborítású padlóját.Ezen felháborodva kezdte el tervezni a sarkak aljára kerülő, tömörített anyagból készülő gumiborítást, és rengeteget kísérletezgetett. Felkészülten, a kezében néhány mintadarabbal táncestekre járkált, és az ott jelenlévő nőknek ajánlgatta a cipőit. Legtöbben visszautasították, mondván, hogy nincs elég pénzük.




Egy bemutató alkalmával érezte úgy, hogy valami hiányzik a cipőről. Mikor meglátta az asszisztense vörös körmét, a Chanel lakkot kölcsönkérve festette be először a sarkat. Ezzel az utolsó simítással lett tökéletes, és azonnal felismerhető egy Louboutin kreáció.





Jennifer Lopez






















Sarah Jessica Parker



Swizz Beatz és Christian Louboutin




Tervezés




Körömlakk, Táska, Cipő




                                                                                Jennifer Lopez 2009. végén Louboutins című 
                                                                                           dalával tisztelgett a tervező előtt









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése