2014. november 30., vasárnap

22. Donatella Versace



Donatella Versace 1955-ben született olasz divattervező, a Versace divatcég korábbi alelnöke, jelenleg művészeti igazgatója. A Versace-t bátyja, Gianni Versace alapította 1978-ban Milánóban. Donatella és másik testvére, Santo Versace 1997-ben vették át a divatcéget, miután Gianni gyilkosság áldozata lett. Donatella lánya, Allegra a vállalatot 50%-ban birtokolja.





A divatcéget Gianni Versace alapította 1978-ban, az olaszországbeli Milánóban. Az első butikot a Via della Spigán nyitotta meg és szinte azonnal népszerűvé vált. A cég luxus minőségű ruházatot, divatcikkeket, ékszert, illatszert és lakberendezési tárgyakat tervez és forgalmaz.
A cég tervezői és stylistjai csoportokban dolgoznak. Minden munkacsoport kifejezetten egy divatvonalon munkálkodik. A csapatok Donatella felügyelete és koordinációja alatt működnek.
Jelenleg több mint 80 butikjuk van a világszerte öt kontinensen (Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Ázsia, Ausztrália). A vállalat központja továbbra is Milánóban található.
A márka rendkívül nőies darabjairól ismert, amikkel mind a kifutókon, mind pedig a hírességek körében nagy népszerűségre tettek szert. Védjegyükké vált a testhez simuló, női vonalakat követő, merész, mélyen dekoltált szabás. Gyakran a legkülönbözőbb anyagokat (műanyag, bőr, textil) társítják.



A Versace logóját szimbolikája a görög mitológiához köti, hiszen a gonosz Medúza kígyófejét mintázza. Azt a fejet, amellyel a szörny kővé változtatott bárkit, aki belenézett a szemébe. A logót 1978-ban alkotta meg Gianni Versace, akiről köztudott volt, mennyire szerette a klasszikus témákat. A Medúza, így a lehető legjobb választás volt, mivel a tervező szerint a végzetes vonzerőt testesítette meg.



 This Marie Claire Malaysia July '14, Fall Winter

Numéro France August '14, Fall Winter







 Elle Germany August '14, Fall Winter
Vogue Italy July '14, Fall Winter











Essential Homme - August_September 14
Mens Health Best Fashion Germany - Fall 14






















Men's Uno Hong Kong, October 14



Kiegészítők



Officiel China - September '14

V Magazine US - Fall '14



















Spring '14 Lady Gaga
























Spring '14. Lady Gaga Donatella című Dala itt meghallgatható !!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése