2014. november 30., vasárnap

26. Emanuel Ungaro



Emanuel Ungaro 1933-ban született Provence-ban egy olasz szabódinasztiában. Már kiskorában szenvedélyesen vonzódott a festészethez és színekhez, képes volt órákig ülni az ablak előtt és közben a provence-i táj színeiben gyönyörködött. Hat testvérével együtt már nagyon korán magába szívta a szabó mesterség minden apró titkát.
1955-ben több éves gyakorlattal a háta mögött ment el Párizsba szerencsét próbálni. Szakmai hozzáértésére, a színekkel való különleges kapcsolatára felfigyelt a Balenciaga divatház és szinte azonnal lecsapott a fiatal tervezőre. Hat év után azonban megelégelte a szigorú szabályokat és a kötöttséget, ezért úgy döntött, hogy létrehozza saját divatcégét.
1968-ban a Tervező


1965-ben nyitotta meg az első szalonját, és az első kollekcióját is ebben az évben mutatta be. Ruháira a nőies szabásvonalak, az élénk színek és a rafinált megoldások voltak a legjellemzőbbek.
A minimalista irányvonalat mindig is messziről elkerülte, ügyelt arra, hogy őszi-téli kollekciói is kellőképpen színesek legyenek. Kreációinál mindig kínosan ügyelt a részletekre, apró elrejtett díszek és mérnöki pontossággal megszerkesztett minták jellemezték minden egyes ruháját. Nem véletlen, hogy a kilencvenes években mindenki Ungaro ruhában szeretett volna férjhez menni.
2001-ben tervezte meg az utolsó kollekcióját, utána átadta a stafétabotot fiatalabb tervezőtársainak.




1968, New York Times



1968 Dress







































A Divatház napjainkban



SS/14

Fausto Puglisi




SS/14 Paris Fashion Show Itt megtekinthető !!!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése