2014. november 28., péntek

20. Diane von Fürstenberg

Diane Simone Michelle Halfinként született egy középosztálybeli, zsidó családba Brüsszelben 1946 december 31.-én. Apja az orosz születésű Leon Halfin, aki Svájcban volt a második világháború idején. Édesanyja, Liliane Nahmias, görög születésű, Holokauszt túlélő.
Köztársaságtant tanult a genevai egyetemen Svájcban, majd ott 18 évesen megismerte Egon von Fürstenberg német herceget leendő férjét- 2 gyermeke apját (bár 1969-es házasságuk csak 3 évig tartott). A Fürstenberg házasság révén Diane Fürstenberg hercegnő lett.



Élete első kollekcióját 1970-ben mutatta be a New York-i The Gotham Hotel impozáns lobby-jában. Ruhái már a kezdettől fogva átütő sikert arattak az amerikai nők körében. Legnépszerűbb tervezése a “wrap dress” – azaz a burokruha- közel harminc évvel a premier után is ugyanolyan populáris, mint annak idején. Ezt más nem is bizonyítja jobban, mint hogy 1976-ra már ötmillió nő viselte nagyon nagy örömmel. Ennek az eszméletlen teljesítménynek természetesen bőven volt sajtóvisszhangja és ki is állították a Metropolitan Múzeum híres ruháit tartalmazó gyűjteményben.


1970's Wrap dress










1970's





1970's bal oldalon Diane a fiával látható






















Diane von Fürstenberg Barbie



Táskák
Jennifer Lopez DvF tásskával




Írószerek




Parfüm









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése