2014. november 30., vasárnap

24. Dries van Noten

1958 május 12. –én született Antwerpben Belgiumban, már gyerekként bele cseppent a divatszakmába: édesapja férfiruha üzletet üzemeltetett, nagyapja pedig szíbó volt. Dries van Noten a ready-to-wear nagymestere.
Gyerekkora óta édesapjával divatbemutatókra járt, Milánóba, Düsseldorfba, Párizsba, így hamar szerzett protekciókat.



A tanulmányait a divat irányzatában végezte a Royal Academy of Fine Arts Antwerp-ben, majd 1986-ban kiadta első férfi kollekcióját, amiből a New York-i Barneys rögtön vásárolt is. Még ebben az évben meg tudta nyitni első üzletét Antwerpben, melyet későbbiekben több másik is követett. Ma már boltja van többek között Párizsban, Tokióban, és Milánóban is.
2000- ben, amikor már befutott divadiktátornak mondhatta magát, Antwerperben megvett egy a második világháború alatt épített, hatalmas házat, itt rendezte be munkahelyét. Itt is él élettársával, Patrick Vangheluwével, és hódol legnagyobb hobbijának a kertészkedésnek
2008-ban megkapta a „Legjobb nemzetközi divattervező” díjat az Amerikai Divattervezők Szövetségétől, neve pedig az évtizedek alatt a divatvilág krémjének listájára íródott.

Férfi kollekciója után hamarosan női ruhákat is kezdett tervezni. Ma évente négy kollekciót visz a piacra, nőit és férfit mind a tavasz-nyári, mind az ősz-téli idényből.Ruhái nem haute couture divatcikkek, minden ruhája a ready-to-wear kategóriába tartozik.


Spring 2013



SS/14 feature Vogue Italia - JANUARY 2014



















SSAW, Autumn 2013-14
















SS/14

SS/14






SS/14 




                                                                                               Film a tervezővel






Men SS/14 feature HERO




Fall Winter 14/15



Fall Winter 14/15




                                                               SS/15 Menswear Fashion Show






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése